Lukko taisteli pisteet tehottomalta HIFK:ltä

Lukko tarttui kotietuun hakemalla tärkeät pisteet Helsingistä maalein 2-1. Äärimmäisen tarkkaa, mutta fyysistä jääkiekkoa sisältänyt ottelu ratkesi raumalaisten astetta parempaan maalivahtipeliin ja HIFK:n tehottomuuteen.

HIFK oli valmistautunut otteluun huomattavasti aiempia kotipelejä paremmin. Se piti ensimmäisessä erässä Lukon parhailta maalintekopaikoilta poissa, eikä toisessakaan päässä tilanteilla juhlittu.

Toisen erän alku oli Lukon. Toni Koivisto viimeisteli maalin edustalta 1-0 Lukolle kahden pisteen iltaa viettäneen Janne Lahden syötöstä. HIFK:n henkinen selkäranka on hajonnut viime aikoina vastustajan maalin jälkeen, mutta nyt peli pysyi uomissa maalista huolimatta. Toista erää ollessa pelaamatta viisi minuuttia nähtiin pitkään keskustelua herättänyt tilanne: HIFK hyökkääjä Arttu Luttiselta lyötiin hyökkäyspäässä maila kädestä, mutta tuomaristo ei katsonut rikettä jäähyn arvoiseksi. Janne Lahti iski lyöntilaukauksella vastahyökkäyksestä 2-1 Lukolle.

– En halua kommentoida tuomarien toimintaa. He tekevät omaa työtänsä. Itsellä täysi työ oman pelin kanssa, syöttöpisteen HIFK:n ainokaiseen saalistanut Joonas Rask totesi.

HIFK painoi pelin Lukon päätyyn päätöserässä ja Robert Leino iski kavennuksen erän puolessa välissä. Lukon maalivahdin Ryan Zapolskin ja uhrautuvan viisikkopuolustuksen turvin Lukko piti johtonsa ja vei pisteet Raumalle tiukan taistelun jälkeen.

– Maalinteko tökkii. Sitä pitäisi harjoitella. Käsiä ja taitoa pitäisi löytyä enemmän, Rask pohti HIFK:n peliä.

HIFK kohtaa seuraavaksi runkosarjan ykkösen Oulun Kärpät. Kuuden joukkoon päästäkseen se tarvii myös muiden joukkueiden apuja. Sarjassa kolmanneksi noussut Lukko kohtaa puolestaan seuraavaksi HPK:n

Anssi Shemeikka

Mainokset

Tietoa kirjoittajasta

anssishemeikka

20-vuotias urheilutoimittaja, joka kirjoittaa siitä itsestään. Työskentelen TBR Media tuotantoyhtiössä, jonka kautta minuun voi törmätä muun muassa MTV:n Valioliigan lähetyksissä ja Urheiluviihde nimeä kantavalla Twitter-tilillä. Noussut jaloilleen Pirkanmaan Kihniöllä, mutta asuu ja operoi Helsingissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s