Sitkeä Blues vei kahden kovakuntoisen taistelun

Espoossa nähtiin jo selviä kevään merkkejä. Sähköinen ottelu oli yksi laadukkaimpia mitä Espoossa on nähty koko kaudella. Blues oli jo sillassa, mutta osoitti sitkeytensä nousemalla voittoon Tapparasta voittomaalikilpailussa.

Blues tiedosti avauserässä Tapparan pitkän matkan rasitukset Oulusta ja paineistikin tuloksellisesti avausminuuteilla. Ajassa 01:31 Tappara sortui paineessa puolustuspään virheeseen, josta virolaissyntyinen Robert Rooba rankaisi. Bluesin hallintaan kallistuneen erän hahmoksi voidaan kuitenkin nimetä maalivahti Eetu Laurikainen, joka teki suhteellisen vähäisestä työmäärästä huolimatta muutamia todella isoja torjuntoja.

Tappara tasoitti välittömästi toisen erän alkuun Pekka Jormakan rangaistuslaukausmaalilla, ja otti pelin haltuun erän edetesssä. Se ohjasi Bluesin hyökkäykset laitoihin ja loistavan matsin eilen Oulussa pelannut Juha Metsola ei tullut testatuksi. Myös Tappara osoitti ylivoimansa vaarallisuuden erän puolenvälin jälkeen: Stefano Giliati ei ehtinyt montaa sekuntia jäähykopissa istua Tapparan voittaessa hyökkäyspään aloituksen ja yksinkertaisella kierrätyksellä pelaten paikan kultakypärä Olli Palolalle, joka paukautti takatolpalta Tapparalle illan toisen ja itselleen kauden 19. maalin.

Lievää ratkaisua oli aistittavissa Jukka Peltolan siirtäessä maalin edestä Tapparan 3-1 johtoon kolmannen erän alussa. Tämän jälkeen kuitenkin nähtiin yksi korkean itseluottamuksen vaikutuksista: Blues ei lannistunut. Se teki yhä pienet asiat huolella ja luotti pelitapaansa, joka on vienyt heidät ilta toisensa perään voittoon.

Tappara otti kaksi jäähyä Bluesin paineen alla, joista ensin Kalle Kaijomaa kavensi kauden toisellaan ja vain muutama minuutti ennen loppua Siim Liivik rusikoi maalin edestä pelin tasoihin.

Jatkoaika oli paikoin hurjaa hawaiji -lätkää, jossa mm. Kalle Kaijomaalla oli läpiajosta mahdollisuus ratkaista ottelu. Ratkaisu nähtiin kuitenkin vasta rangaistuslaukauksilla, joissa Blues toistamiseen osoitti sitkeytensä ja nousi sillasta voittoon ns. äkkikuolema kierroksilla. Kapteeni Kim Hirschovits viimeisteli ja maalivahti Eetu Laurikainen torjui Henrik Haapalan yrityksen.

-Meillä on joukkue joka luottaa ja uskoo itseensä sekä toisiinsa. Koko jengissä bussinkuljettajista ja huoltajista pelaajiin on todella vahva yhdessätekemisen meininki, kuvaili Bluesin kapteeni, 12 otteluun pisteputkensa venyttänyt kultakypärä Kim Hirschovits ottelun jälkeen.

Ottelussa oli jo selkeä playoff-lataus. Tapparalta saapui mukana myös suurilukuinen faniryhmä ja koko yleisö eli sähköisessä ottelussa mukana. Pelin loppuvaiheessa nähtiin jo tuttuja kevään merkkejä tunteiden kuumentuessa puolin ja toisin.

-Hieno tunnelma ja lataus pelissä. Tosi tärkeetä myös meidän nuorille jätkille nähdä vähän millaista vääntöä se tulee olemaan keväällä, Hirschovits totesi.

Bluesin voittoputki on nyt kahdeksan ottelua joukkueen kohdatessa Pelicansin Lahdessa tiistaina. Tappara puolestaan kohtaan samana iltana Hakametsässä JYP:in.

Anssi Shemeikka

Mainokset

Tietoa kirjoittajasta

anssishemeikka

20-vuotias urheilutoimittaja, joka kirjoittaa siitä itsestään. Työskentelen TBR Media tuotantoyhtiössä, jonka kautta minuun voi törmätä muun muassa MTV:n Valioliigan lähetyksissä ja Urheiluviihde nimeä kantavalla Twitter-tilillä. Noussut jaloilleen Pirkanmaan Kihniöllä, mutta asuu ja operoi Helsingissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s